Viswater

.

.:

Verenigingswater HSV  "Ons genoegen" Bunde

Ons verenigingswater is een mooi stuk Geul in Zuid-Limburg. Dit stuk Geul begint reeds bij de grens met Valkenburg en eindigt waar de Geul de maas in stroomt bij het gehucht Voulwames.

Op dit stuk Geul bevinden zich veel soorten vis. Te noemen is barbeel, meun (kopvoorn), forel, brasem en zelfs sneep.  Het merendeel van onze leden bevist dit stuk met de vliegenhengel. Natuurlijk geldt voor iedere vangst Catch and Release.

De Geul stroomt uit op de grensmaas in Voulwames. Deze grensmaas kan men geheel bevissen vanaf de monding van de Geul stroomafwaarts met de vispas aan Nederlandse zijde. Zie voor uitgebreide informatie lijst met viswateren die men krijgt bij de vispas.

Samenwerking hengelsportverenigingen Ons Genoegen - Bunde & Geduld Overwint - Meerssen

De beide Hengel Sport Verenigingen (HSV) hebben besloten dat al hun leden met ingang van 1 januari 2020 in elkaars viswater op de Geul mogen vissen vanaf de gemeentegrens Valkenburg/Meerssen tot in het buurtschap Voulwames.

Men benodigd daarvoor de VISpas van een van de beide verenigingen (zoals voorheen ook reeds het geval was) en een geldige Geulvergunning welke verstrekt wordt door een van de beide verenigingen.

Kaartjes waarop de viswateren zichtbaar zijn worden opgestuurd samen met de Geulvergunning. Het verenigingswater is ook zichtbaar via de Visplanner App.

De prijzen voor de vergunningen zijn voor beide verenigingen gelijk getrokken. Voor meer info zie: Lidmaatschap.

Kortlopende vergunningen
worden door beide verenigingen verstrekt maar vallen niet onder de gezamenlijke regeling.

Open Visplanner